2013. március 16., szombat

Egyszerű sajtos rúd

Ez egy egyszerű és gyors éppen ezért nagyon kedvelt sajtos rúd recept! Gyakran készítem, mert mindig sikert aratok vele!



Hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg ráma
1,5 doboz tejföl 
2 teáskanál só
tetejére:
1 db tojás
kb: 10 dkg trapista jellegű sajt

Elkészítés: 

A lisztet és a sót késes betétű robotgépbe tesszük, beindítjuk és kockánként hozzáadjuk a rámát, ha beledolgoztuk az összes rámát, akkor az egészet egy nagy tálba öntjük és beledolgozzuk a tejfölt. Könnyű állagú tésztát kapunk, ha nagyon ragacsosnak találom, akkor 10 percre beteszem a hűtőbe, de akár előző este is el lehet készíteni. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtom, a tetejét megkenem tojással és reszelt  sajtot szórók rá. Ezután derelyevágóval vékony csíkokat vágok belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és 170 C-on (én hőlégkeverésen)  kb. 8-10 perc alatt készre sütőm. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése