2013. március 23., szombat

Tavaszi saláta (akár húsvéti maradékból)



Hozzávalók:
1 fejes saláta
vagy 1 tépő saláta
1 nagy csokor retek
15 dkg morzsolt kukorica
1 szál sárgarépa
1 lilahagyma
5-6 db főtt tojás
15 dkg sonka
bors
tökmagolaj

Elkészítés:

   A salátát leveleire szedjük és alaposan megmossuk, a többi zöldséggel együtt. Leszárítjuk őket és felaprítjuk a zöldségeket, a salátát csíkokra vágjuk vagy apróra tépkedjük, a retkeket elnegyedeljük és így vágjuk vékony szeletekre, a répát vékony csíkokra szeljük, a hagymát apró kockákra. Egy nagy tálba tesszük először a salátát, majd a többi zöldséget is hozzákeverjük, picit megsózzuk és megborsozzuk. Csíkokra vágjuk a sonkát és azt is a zöldségekhez keverjük. Jöhet a tojás, megpucoljuk és negyedekre daraboljuk, majd azt is a salátához adjuk. Meglocsoljuk kb.: 2 evőkanál tökmagolajjal és már készen is vagyunk akár fogyaszthatjuk is, de nemárt neki, ha pár órát a hűtőben érleljük.A vegetáriánusoknak sonka nélkül készítjük. Pirítós kenyérrel vagy csak magában kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése