2013. április 1., hétfő

Túrós pogács


Hozzávalók:

30 dkg liszt
50 dkg túró
3 tojás
1 cs. szárított élesztő
1 csipet cukor
1 pohár tejföl
10 dkg vaj
2 tk. só
tetejére:
szezámmag
a kenéshez tojás
Elkészítés:

   A liszthez keverem az élesztőt a cukorral, hozzámorzsolom a vajat, belekeverem a sót, túrót. A közepébe lyukat készítek és beleütöm a tojásokat, hozzáadom a tejfölt és apránként hozzákeverve a lisztet, szép egynemű tésztát gyúrok belőle.
   Ha tehetem, egy éjszakára a hűtőbe teszem piheni. Ha aznapra kell a pogi, akkor egy órát pihentettem a tésztát langyos helyen aztán  ujjnyi vastagra nyújtom és kiszaggatom, zsírpapírral bélelt tepsibe teszem, tojással lekenem, szezámmaggal megszóróm, de lehet más magokat vagy mákot is szórni rá.
  160 C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütöm őket, ebből az adagból kb: 3 tepsinyi lesz és ha esetleg megéli, akkor még másnap is finom puha marad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése