2013. május 18., szombat

Joghurtos kuglóf

   Tegnap este sütöttem mai reggelinek, de majdnem így sem lett reggelink, mert mindenki csak "megkóstolta" és mire észbe kaptam már a fele hiányzott is! 



Hozzávalók:

1 marék mazsola
1 ek. rumaroma
35 dkg rétesliszt
1 cs. sütőpor
10 dkg ráma
20 dkg cukor
1 csipet só
1 citrom reszelt héja
3 tojás
1 kis pohár joghurt
vaj és liszt a formához
a szóráshoz porcukor

Elkészítés:

   A mazsolát kis tálba tesszük, ráöntjük a rumaromát és annyi forró vizet, hogy éppen ellepje, hagyjuk állni! 
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sót és a langyos olvasztott vajat, ezt is jól összedolgozzuk, belereszeljük a citrom héját, ez a végén egy nagyon kellemes citromos ízt fog adni a kuglófnak, bár én nem rajongok a citromos sütikért, ebbe a kuglófba az pont jó! Hozzáadjuk a joghurtot és simára keverjük, apránként hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a végén a leszűrt mazsolát is!
A kuglófformát kivajazzuk és lisztezzük, ha szükséges, én szilikonos formát használtam, azt nem kell kikenni! Belekanalazzuk a tésztát és 170 C-ra előmelegített sütőben (nálam hőlégkeverésen) kb. 35-40 perc alatt (tűpróbát végzünk) készre sütjük!


   A sütőből kivéve 5-10 percet hagyjuk a formában hűlni, aztán óvatosan rácsra borítjuk, én egy kicsit késsel meglazítottam az oldalainál, hogy szépen kijöjjön a formából, ilyen szép fényes kuglófot kapunk!
Ha teljesen kihűlt, akkor megszórjuk porcukorral és mér fogyaszthatjuk is!  



Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése