2013. május 17., péntek

Kelt krumplis pogácsa

Ez az egyik legfinomabb pogácsa amit ismerek. Nagyon szeretek a vendégeimnek pogácsát kínálni, éppen ezért már sok félét kipróbáltam, de bizton állíthatom, hogy ezt eddig mindenki imádta, bátran ajánlom bárkinek, akár vendégeket vár, akár csak a családnak süt.


Hozzávalók:

35 dkg főtt, áttört krumpli
50 dkg liszt
1 tojás
1 dl víz
1 cs. szárított élesztő
3 dkg só
2 dkg cukor
25 dkg ráma
sajt a szóráshoz (kb 10 dkg)
1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

   A főtt, áttört krumplit tálba teszem, megsózom és hozzákeverem a lisztet és az olvasztott rámát, a közepébe mélyedést készítek, beleöntöm az élesztőt és a cukrot, majd beleütöm a tojást és apránként belekeverem a vizet is úgy, hogy folyamatosan keverek bele a lisztből is, ha már minden alkotóelem a tálban van, akkor összegyúrom a tésztát.
 A duplájára kelesztem, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtom, pogácsákat szaggatok, amiket zsírpapírral bélelt tepsibe teszek, megkenem a felvert tojással és megszórom reszelt sajttal.
  175 C-ra előmelegített sütőbe kb 15 perc alatt szép aranybarnára sütöm őket.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése