2013. június 5., szerda

Cseresznyés kókuszkoszorú

Ez a koszorúforma a mai szerzeményem, muszáj volt kipróbálnom és nem bántam meg! 


Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
15 dkg cukor
1 csipet só
3 tojás
15 dkg olvasztott vaj
2 dl tej
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg magozott cseresznye

A forma kikenéséhez:
vaj
liszt

Szóráshoz:
porcukor

Elkészítés:

   A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott, hűtött vajat, a sót és felváltva hozzákeverjük a tejet és a lisztbe kevert sütőport! Egy keveset az egyikből, egy keveset a másikból, sima, sűrű tésztát kell kapnunk! Sokáig nem kell kevergetni, sőt még habverő sem feltétlen kell hozzá, fakanállal is tökéletesre lehet keverni! Egy vékonyan kivajazott és lisztezett koszorú formába (lehet őzgerinc is) tesszük a tészta egy kevés részét, erre szórjuk a kimagozott cseresznyét, majd óvatosan ráöntjük a maradék tésztát is! 170 C-ra előmelegített sütőben kb 30 percig (tűpróbáig) sütjük!
   A formából kivéve rácsra tesszük hűlni, tálalás előtt porcukorral megszórjuk!


Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése