Szeretjük a krémleveseket, a selymes, lágy ízeket, nyáron valahogy főként! Ilyenkor gyakran készítek krémlevest, a nagy melegben szükség is van a folyadékpótlásra, még ha a levesevés nem is helyettesíti az ivást, azért jól esik!
Hozzávalók:
2 saláta cukkini
1 fej vöröshagyma
1 kis csokor petrezselyemzöld
3-4 gerezd duci fokhagyma
2 ek. olaj
2 ek. liszt
2 dl tejföl vagy tejszín
só
bors
1,5 l húsleves
pirított kenyér vagy levesgyöngy
Elkészítés:
A cukkiniket meg mossuk és nagyobb kockákra vágjuk, ha nem saláta cukkinit használunk, akkor ki kell vágni a magos részét. Az olajon üvegesre pároljuk a felaprított hagymát, hozzáadjuk a cukkinikockákat és átforgatjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, de azzal már csak kevés ideik pirítjuk, nehogy megkeseredjen a fokhagyma. Felöntjük a húslevessel, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymem 2/3-át ( a többit félretesszük a tálaláshoz),ha szükséges sózzuk és borsozzuk, addig főzzük, amíg a cukkini össze nem esik és meg nem puhul. Botmixerrel egyneműre turmixoljuk és visszatesszük a tűzre, kikeverjük a lisztet a tejföllel és a levésből egy keveset merünk hozzá, elkeverjük és az egészet a leveshez öntjük. Krémesre főzzük, megszórjuk a félretett petrezselyemmel és pirított kenyérkockával vagy levesgyönggyel kínáljuk! Ha még ínyencebbek vagyunk, akkor esetleg tehetünk bele reszelt sajtot is!
Jó étvágyat hozzá!
Minap valami hasonló kivitelezésű krémlevest szerettem volna készíteni, de aztán kirántottam karikára vágva, mert kaptam 3 nagy zsenge karalábét és azok egy finom petrezselymes levesben végezték :)
VálaszTörlés