2013. június 19., szerda

Cukkinikrémleves

Szeretjük a krémleveseket, a selymes, lágy ízeket, nyáron valahogy főként! Ilyenkor gyakran készítek krémlevest, a nagy melegben szükség is van a folyadékpótlásra, még ha a levesevés nem is helyettesíti az ivást, azért jól esik!


Hozzávalók:

2 saláta cukkini
1 fej vöröshagyma
1 kis csokor petrezselyemzöld
3-4 gerezd duci fokhagyma
2 ek. olaj
2 ek. liszt
2 dl tejföl vagy tejszín
bors
1,5 l húsleves 
pirított kenyér vagy levesgyöngy

Elkészítés:

   A cukkiniket meg mossuk és nagyobb kockákra vágjuk, ha nem saláta cukkinit használunk, akkor ki kell vágni a magos részét. Az olajon üvegesre pároljuk a felaprított hagymát, hozzáadjuk a cukkinikockákat és átforgatjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, de azzal már csak kevés ideik pirítjuk, nehogy megkeseredjen a fokhagyma. Felöntjük a húslevessel, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymem 2/3-át ( a többit félretesszük a tálaláshoz),ha szükséges sózzuk és borsozzuk, addig főzzük, amíg a cukkini össze nem esik és meg nem puhul. Botmixerrel egyneműre turmixoljuk és visszatesszük a tűzre, kikeverjük a lisztet a tejföllel és a levésből egy keveset merünk hozzá, elkeverjük és az egészet a leveshez öntjük. Krémesre főzzük, megszórjuk a félretett petrezselyemmel és pirított kenyérkockával vagy levesgyönggyel kínáljuk! Ha még ínyencebbek vagyunk, akkor esetleg tehetünk bele reszelt sajtot is!
Jó étvágyat hozzá!

1 megjegyzés:

  1. Minap valami hasonló kivitelezésű krémlevest szerettem volna készíteni, de aztán kirántottam karikára vágva, mert kaptam 3 nagy zsenge karalábét és azok egy finom petrezselymes levesben végezték :)

    VálaszTörlés