2013. június 24., hétfő

Eperdzsem (egyszerűen)

   Sikerült még egy tál epret szednem a kertben, bár már lecsengőben van az eper szezon, azért még mindig nem unalmas!



Hozzávalók:

1,2 kg eper
50 dkg cukor
1 dzsemfix extra 2:1


Elkészítés:

   Az epret lecsumázzuk és váltott langyos vízben alaposan megmossuk. Egy megfelelő méretű befőző fazékba tesszük, ráöntjük a cukrot és kissé megturmixoljuk, nem kell pépesíteni, hisz nagyon jó, ha vannak benne darabok is. Kis lángon, folyamatos keverés mellett feltesszük főni, ha a cukor már elolvadt (ez mindössze pár perc), akkor hozzáadjuk a dzsemfixet és a csomagoláson jelzett módon elkészítjük a dzsemet!
   Még forrón, ki forrázott, tiszta üvegekbe töltjük és az üvegeket lezárjuk, fejtetőre állítjuk őket, hogy a tetőt is csírátlanítsuk.
   Ha kihűlt a helyére állítjuk. Felbontás után hűtőszekrényben téve tároljuk! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése