2013. június 17., hétfő

Epres-túrós őzgerinc

   Ez egy amolyan 2 az 1-ben recept, mert igazából az epres pohárkrém receptje alapján készítettem, csak most nem pohárba tettem, hanem őzgerinc formába, így nem kell annyit pepecselni, de a vége ugyanolyan finom! 



A hozzávalókat 
itt találod
ami még kell hozzá az 
1 cs. piros zselatin 
2 ek. cukor a zselatinhoz

Elkészítés:

   Az epret alaposan megmosom, lecsumázom és szeletekre vágom! Elkészítem a zselatint a csomagoláson jelzett módon, félreteszem, hogy egy kicsit kihűljön. 
   Egy őzgerinc formát kibélelek folpack-kal (a szélei lógjanak túl), és az aljára teszem az epreket úgy, hogy az kiborítva szép gusztusos legyen. Rá kanalazom a zselét és hagyom, hogy megkössön. Elkészítem a túrókrémet, az itt leírtak alapján és az eperre halmozok annyit belőle, hogy még a babapiskóta is a tetejére férjen. Én a piskótát hosszában tettem a tetejére, de legközelebb eltördelem és keresztben teszem a tetejére, mert akkor szeleteléskor nem esik szét.Ráhajtom a lelógó folpackot és pár órára hűtőbe teszem, akár egy éjszakát is állhat! A babapiskóta szépen megpuhul a tetején!
Tálra borítom és a forma bordái mentén szeletelem!



Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése