2013. június 21., péntek

Meggyleves (hidegen)

Csak mert nagy a hőség és jól esik egy kis hűs leveske, én este készítettem, amikor már nem volt akkora hőség! Délben nagyon jól esett, ez a kis hűsítő!


Hozzávalók:

25 dkg meggy
 méz vagy cukor ( ha szükséges)
1 cs.tejszínízű pudingpor
szegfűszeg
fahéj 
2 dl tejszín
víz

Elkészítés:

   A meggyet leszárazzuk és alaposan megmossuk, ha fél órára langyos vízbe áztatjuk, akkor az esetleges kukacok kimásznak belőle, ha nem magozzuk ki, akkor mindenképpen áztassuk ki a gyümölcsöt, nehogy meglepetés érjen bennünket a leves kevergetése közben! Ha szeretnénk, akkor kimagozzuk!
   Annyi vízben, ami éppen ellepi a meggyet feltesszük főni, befűszerezzük (én tea tojásba tettem, mert így könnyen kiszedhető, ha már nincs rá szükség), nem kell sokáig főzni, elég csak éppen felforralni, ennyi idő elég a fűszereknek is, hogy jól beízesítsék a levesünket! Amíg felforr, addig kikeverjük a pudingot a tejszínnel, kevés forró levest adunk hozzá, majd az egészet a fazékba öntjük. Besűrítjük a levest, egy kóstolás és ha szükséges, akkor édesítés és már készen is vagyunk! Jól behűtjük, tálalás előtt kihalásszuk belőle a fűszereket, hidegen finom üdítő leves a meleg napokon!
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése