2013. július 10., szerda

Foltos rakott kuglóf

Ha igazi különleges reggelit akarunk a családnak, akkor ajánlom ezt a finom puha és minden falatban kicsit más ízű kuglófkülönlegességet!


Hozzávalók:

A tésztához:
30 dkg liszt
kb 1 dl tej
8 dkg vaj
1/2 cs. élesztő
5 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
2 tojás
1/2 citrom reszelt héja

Diótöltelékhez:
1/2 citrom reszelt héja
7 dkg darált dió
4 dkg porcukor

Túrótöltelék:
12 dkg túró
1 tojássárgája
4 dkg cukor
1-2 ek búzadara

Lekvártöltelékhez:
Hő stabil lekvár

A forma kikenéséhez:
vaj
szóráshoz liszt
a kenéshez tojás
Elkészítés:

   A  hozzávalókból a szokásos módon egy lágy tésztát dagasztunk, ha nagyon ragacsos lenne a tésztánk, akkor még egy kis lisztet adunk hozzá! A duplájára kelesztjük, amíg kel a tészta, addig külön-külön tálba összekeverjük a töltelékek hozzávalóit.
   A megkelt tésztát kicsit átgyúrjuk, majd 24 egyenként kb 3 dkg-os darabra vágjuk, ezeket a darabokat korong alakúra formáljuk és a korongok felére tölteléket helyezünk,majd a másik felét megkenjük felvert tojással és a töltött félre hajtjuk, a széleinél kicsit lenyomkodjuk.



   Minden töltelékkel 8 db korongot töltünk meg, ha az összes korongunk elkészült, akkor kivajazzuk és kilisztezzük a kuglófformát! A tésztatáskákat lapjukkal váltakozó sorrendben a formába tesszük, 10-15 percig hagyjuk pihenni, addig a sütőt 180C-ra előmelegítjük!


   Alufóliával lefedve tesszük a sütőbe, aminek a hőfokát visszavesszük 170 C-ra, így sütjük kb 45-50 percig, én az utolsó 10 percben levettem az alufóliát és így lett szép aranybarna!
   A formában hagyjuk 10-15 percet pihenni csak utána öntjük ki, porcukorral megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése