2013. szeptember 5., csütörtök

Egyszerű szilvatorta




Hozzávalók:

kb 20 szem szilva
1,5 csésze liszt
1/2 sütőpor
csipet só
2 tojás
kb 3/4 csésze tej 
1/4 csésze olaj
1/2 csésze cukor
fahéj ízlés szerint
a felébe 1 ek. keserű kakaópor

Tetejére:
fahéjas cukor



Elkészítés:

   Előmelegítjük a sütőt 180 C-ra. A kakaópor kivételével a szárazanyagokat ( liszt, s.por,só, cukor, fahéj)  egy tálban összekeverjük, egy mérőhengerbe összekeverjük a nedves alapanyagokat, majd folytonos keverés mellett a szárazanyaghoz adjuk és egynemű tésztává keverjük, ha túl sűrűnek találjuk, akkor adjunk hozzá még egy kis tejet!  A tészta felét kisméretű tortaformába öntjük, (én nem vajaztam ki, mert szilikonformám van, de ha más formával dolgozunk, akkor vajazzuk és lisztezzük ki a formát a tészta előtt) a másik felébe belekeverjük a kakaóport majd azt is formába öntjük. Nekem két ilyen formám van, így egyszerre dolgoztam a kettővel, de készíthetjük egymás után is őket vagy egyszerűen csak egy tortát sütünk!
A szilvát megmossuk és kimagozzuk, majd virágformában a tésztába helyezzük vágott felével lefelé!
   Az előmelegített sütőben kb 30-35 percet sütjük (tűpróba), a formában hagyjuk hűlni, majd tálalás előtt megszórjuk fahéjas cukorral!


Az én tortaformámnak olyan szép az alja, hogy az egyiket fejtetőre fordítva tálaltam.


Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése