2013. szeptember 15., vasárnap

Házi piskóta készítése

   A piskótára is igaz, mint ami sok más dologra, hogy a házi sokkal finomabb, mint a boltban kaphatók, és őszintén megvallva szerintem egyáltalán nem is ördöngösség elkészíteni! Én most gyümölcstortához sütöttem!



Hozzávalók 2db gyümölcstortához:

6 db tojás
6 ek. liszt
6 ek. cukor
1 cs. sütőpor (ettől finom szellős lesz)
2 ek. olaj (eredetileg nem kell bele, de jót tesz a tésztának)

A formához:
vaj
liszt

Elkészítés:

A sütőt 180 C-ra előmelegítjük (nálam hőlégkeverésen sült).
   A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját fehéredésik keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, majd apránként a sütőporral elkevert lisztet! Ha ez megvan, akkor lecseréljük a habverőt széles lapátra és nagy mozdulatokkal belekeverjük a tojásfehérje habját is!
  Vajazott, lisztezett formába öntjük és tűpróbáig (kb. 15 perc) sütjük.
A formából óvatosan kiborítjuk és rácson hagyjuk kihűlni!
Felhasználásig félretesszük!
Természetesen ugyanígy készítjük a piskótát akkor is, ha piskóta vagy torta lapot szeretnénk kapni, csak akkor tepsibe, tortaformába sütjük meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése