2013. október 31., csütörtök

Sajtos csiga

   Még évekkel ezelőtt, amikor még nem is itt laktunk az akkori szomszédom sütötte ezt a csigát rendszeresen. A receptet elkértem és gyorsan az egyik kedvenc lett nálunk is. Sokszor előre elkészítem és a hűtőbe teszem, vagy leszeletelve gyakran rakok a fagyasztóba egy adagot, hogy ha hamar kell valami vendégváró, vagy csak a családnak kell valami gyorsan, akkor legyen belőle!


Hozzávalók:

25 dkg túró
25 dkg liszt
25 dkg ráma
2 ek tejföl
1 tojás

25 dkg trappista sajt

Elkészítés:

   A túrót, lisztet és rámát megsózzuk és összegyúrjuk, ha nem akarna összeállni, akkor adunk hozzá egy kis tejfölt is. A tésztát lisztezett deszkán vékony téglalapra nyújtjuk és megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a reszelt sajttal és szorosan, mint a csigát, feltekerjük. Ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle és zsírpapírral
bélelt tepsibe fektetjük, megkenjük tojással és 170 C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. 
Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése