2014. február 1., szombat

Fokhagymás stángli

Vacsorára vagy csak eszegetni egy jó családi mozidélutánhoz, nálunk bármikor jöhet! Amióta a gyerekeim tudják, hogy pizzatésztából van, azóta nem lehet pizzát sütni stangli nélkül! 



Hozzávalók: 

1 adag pizzatészta elkészítését itt találod
4-5 gerezd fokhagyma
2 ek. víz
2 ek. olaj
1 tk. só
20 dkg sajt

Elkészítés:

   A fokhagymát megpucoljuk és pépesítjük, hozzáadjuk a sót, olajat és vizet, ezt egy pohárban töltve, lefedve egy kis ideig hagyjuk összeérni, én ezt a tészta elkészítése előtt már meg szoktam csinálni, hogy legyen ideje állni, ami nagyon jót tesz neki.
   A pizzatésztát az itt leírtak alapján elkészítjük.
   A sütőt 200 C-ra előmelegítjük. A tésztát 3-4 adagra osztjuk, attól függően, hogy mekkora lapokat akarunk kapni és hogy hány adagot szeretnénk. A tésztaadagokból enyhén lisztezett deszkán köröket formálunk és zsírpapírral fedett tepsire helyezzük.  Alaposan megkenjük a fokhagymás lével és vastagon megszórjuk reszelt sajttal és már mehet is a sütőbe.
   A sütő hőfokát visszavesszük 175 C-ra és kb 15-20 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat hozzá! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése