Egy egyszerű és gyors francia finomságot sütöttem ma reggelire! Kicsi lányomnak annyira ízlett, hogy a szobájába is vitt magával néhány db-ot a délelőtt folyamán, mondván így jobban megy a tanulás.
Én most az alapreceptet készítettem, annyi változtatással, hogy citromhéj helyett narancshéjat reszeltem a tésztába.
Sütéssel együtt mindössze 20 perc alatt az asztalon is volt a finom reggeli.
Hozzávalók:
3 tojás
10 dkg ráma
10 dkg cukor
15 dkg liszt
1 mk. sütőpor
reszelt narancshéj
Elkészítés:
Bekapcsolom a sütőt 170 C-ra! Akinek nem tapadásmentes a bevonata a formájának, annak célszerű kivajazni és kilisztezni a formát, én ezt a lépést kihagytam!
A tojásokat habosra keverem a cukorral,amíg keveredik megolvasztom a rámát és a liszthez keverem a sütőport. A tojáshabhoz reszelem a narancshéjat, belekeverem a lisztet és az olvasztott rámát. Homogén egynemű masszát keverek a tésztából, amit aztán evőkanállal kanalazok a madeleine formákba.
Ha minden kis formába került tészta, akkor az előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütöm őket!
Ebből az adagból nekem 26 db süteményem lett.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése