2016. december 30., péntek

Ecetes lencsesaláta

Az újév első napja lencse nélkül elképzelhetetlen. Hús mellé kiváló saláta.  


Hozzávalók: 

20 dkg lencse
1 fej lilahagyma 
babérlevél 
bors
3 ek. cukor
1 ek. 10%-os ecet

Elkészítés: 

     A lencsét átmossuk és pár órára, de még jobb, ha egy egész éjszakára beáztatjuk! 
Áztatás után a lencsét bő sóval, borssal és babérral ízesített vízben puhára főzzük. Amíg fő a lencse, elkészítjük az ecetlét, ehhez a cukrot és az ecetet egy bögrébe mérjük, hozzá engedünk kb 2-2,5 dl vizet és elkeverjük, hogy a cukor eloldódjon. Tálba öntjük, a hagymát megpucoljuk és negyedekre vágva vékonyra szeleteljük, majd az ecetlébe tesszük, megsózzuk.  Ha már puha a lencse, de még nem főtt szét, akkor jó. Leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük és az ecetléhez keverjük. 
Pár órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. 
   Jó étvágyat hozzá!   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése