2018. január 24., szerda

Szalagos farsangi fánk

Ha farsang, akkor természetesen nálunk is készül fánk! Bár mi nem csak az év ezen időszakában sütünk fánkot, mert a gyerekek nagyon szeretik.



Hozzávalók: 

50 dkg liszt
     8 dkg cukor 
3 tojás 
1 cs élesztő
8 dkg vaj 
2 dl tej 
1 csipet só

a sütéshez olaj 

a díszítéshez porcukor 
és baracklekvár 


Elkészítés: 

   Én a kenyérsütő üstjében készítettem a tésztát, a következők szerint. Alulra mérjük a folyékony alapanyagokat (tej, olvasztott vaj, tojások) és a só, erre jön a liszt, a közepébe kis mélyedésbe a élesztő és a cukor. 
Majd jöhet a gép dagasztó-kelesztő programja. 
   Ha a tészta a duplájára dagad, akkor lisztezett deszkára borítom, átgyúrom és ujjnyi vastagra nyújtom. Fánk szaggatóval kiszaggatom és letakarva 15 percet pihentetem. 
   Olajat hevítek.  A fánkok tetejére mélyedést készítek az ujjammal és ezzel a mélyedéssel lefele teszem bele az olajba őket, ez a légbuborék tartja fent az olaj tetején őket, így lesz a fánk szép szalagos.  Mindkét oldalát szép aranybarnára sütöm, majd papírtörlőre szedem, hogy lecsepegjen. 
   Jó étvágyat kívánok hozzá! 
   






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése