2018. február 16., péntek

Mexikói bab

Tápláló, egyszerű, finom és nagyon szeretjük!
 Nálunk a legkisebb nem szereti a csípős ételeket ezért én a chilit vagy kihagyom, ilyenkor mellé tálalom, vagy a végén teszem bele, amikor már vettem ki a kicsinek egy jó nagy adagot. Így nem gond, hogy nem egyformán szereti a család, mindenkinek megmarad az élvezet.


Hozzávalók: 
50 dkg darálthús
1 nagy fej vöröshagyma 
2 nagy gerezd foghagyma 
20 dkg morzsolt kukorica
30 dkg bab 
1 konzerv sűrített paradicsom
olaj
chili 
bors
fűszerpaprika
oregánó
római kömény




Elkészítés: 

   A babot előző este beáztatjuk, így jól megszívja magát és hamar megpuhul. 
   A vöröshagymát apróra vágjuk és olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, amit fehéredésig sütünk, rányomjuk a foghagymát, megszórjuk ízlés szerint a fűszerekkel, amivel átkeverjük és mielőtt a paprika megkeseredne kevés vizet vagy alaplevet öntünk alá. Belekeverjük a babot, öntünk alá még annyi vizet, hogy majdnem ellepje és fedő alatt majdnem puhára főzzük. Hozzáadjuk a kukoricát és készre főzzük, ha már megpuhult a bab, akkor hozzákeverjük a sűrített paradicsomot is! Ha a paradicsom nagyon savanyú, akkor én egy kevés cukrot szoktam hozzáadni.Ezen a ponton, kóstolás után még fűszerezem az ételt ha szükséges!   Jól összeforraljuk!
Friss kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése